Latest members

Потребителско име Регистриран на
Elena11 20 Фев
Swerown 10 Фев
FloraHuerta 09 Фев
Smokov 07 Фев
Karen J. Jacobson 06 Фев
RobertHarden 05 Фев
vsart 31 Яну
zhangzk 19 Яну

Top poster

Потребителско име Мнения
Vania 553
Ratatouille 407
DjiN 404
-= F o z z y =- 383
Ivanov 362
wreden 352
semerdjiev 336
-=The Loser=- 332

Random member

Dachev

Join:03.4.2011
Posts:1

ClockCalendar

<< March 2018 >>
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Поздравления: egoist (36)

Link to us

Please feel free to link to narmag.info. Use the following HTML:Рожденници

Поздравления: egoist (36)

Make donation

narmag.info is a formation suplying services with no intention of any revenue. Anyone who wants to support this formation can do it by donating so that the cost of server, the domain and etc. could be paid of.

After selecting the amount which you want to donate from the menu, you can go on by clicking on the picture of PayPal.
$

AdsRecent topic

Recent announcment Recent popular topic Recent topic
ВАЖНО,ОТНОСНО ПЛАЩАНИЯ
Получаване на пратки от изпращачи извън Еврозоната.
Покупка и доставка - краен срок 2 месеца
Въпрос за куриерска служба ?? Ebay U.S.A
ИБЕЙ търсачка .... начин да се котираме при търсене.
ПОДНОВЯВАНЕ на пратки за чужбина кога ?
Дропшипинг Амазон ибей с Бг акаунт
Покана за прехвърляне на моите оферти в ebaymag.com
Покупка на батерии от Ebay
Въпрос относно върната сума от продавач
Отвориха ми Диспут моля за сьвет ????
Анулиране на приключила сделка.
Проблеми с регистрацията е сайта Амазон
Как да върна пратка в Китай
Обжалване на решение на пейпал?
Работа с новата форма за плащане PayPal.me
ПРЕМЕСТЕНО: Такса на ИБЕЙ за запазена цена
Изисквания за онлайн магазин
Изпращане на монети и банкноти
Първи стъпки в дропшипинга и въведение в eCommerse
Проблем с редактиране на обявата в Ибей ?
Покупка и доставка - краен срок 2 месеца

Latest news

Проблеми с регистрацията е сайта Амазон


Здравейте,
Имаме проблем при регистрацията в сайта Амазон .Банката в която е регистрирана сметката на фирмата ни , не може да издаде Bank Statement на англииски, а само на български език.
Някой имал ли е подобен проблем ???Какво се прави в подобен случай?
Благодаря предварително.

Views: 99  •  Comments: 1  •  Write comments

Как да върна пратка в Китай


Здравейте, намерих подобни теми, но са стари пък и ми трябва малко по-подробно обяснено.

Искам да върна една пратка (140гр, 35$), но имам няколко проблема. Първо се колебая кой куриер да използвам, но за това тегло и цена май БГ Пощи ще е най-добре. Китаеца е писал че пратката струва 12$, предполагам за да не я спрат на митницата. Но аз като я връщам истинската цена ли да пиша? Мога ли да я проследя от момента на изпращане до пристигането и в Хонконг? На сайта на БГ Пощи намерих този калкулатор като според екстрите цената варира от 4 до 18лв. Кои от тях да използвам?
Изображение
Също така като ми е изпращал китаеца си е написал всичко, от къде се праща, адрес, подпис... Аз трябва ли предварително да го напиша или това става на място в клон на БГ Пощи?

Извинявам се за многото въпроси. :D

Views: 192  •  Comments: 1  •  Write comments

Обжалване на решение на пейпал?


привет :) моля помогнете!
След клеим и връщане на стоката от моя страна

The tracking information you provided was invalid and we were unable to
confirm delivery of the item associated with this claim. As a result, the
case is now considered closed and we are unable to process a refund.

дал съм тракинг от БГпощи и снимки на пакета!
какви са ми вариантите от тук на там?

Views: 178  •  Comments: 0  •  Write comments

Работа с новата форма за плащане PayPal.me


Здравейте,
Някой който е използвал вече тази форма,или знае за нея,моля да ми обясни как да изпращам този линк чрез пощата
си ABV.BG.Вчера си направих тази добавка ,но не ми е ясно как да работя с нея.Моля за пояснение.Благодаря.
Томов

Views: 259  •  Comments: 1  •  Write comments

ПРЕМЕСТЕНО: Такса на ИБЕЙ за запазена цена


Здравейте.Интересуваме следния въпрос.Каква е таксата когато искам да продам нещо w Ebay и му поставя запазена цена.При продажба на дадения продукт какъв процент взима Ebay? Примерно на 100 $ запазена цена и продукта се продаде за 100$ колко ми удържа Ebay само за запазената цена?

Views: 201  •  Comments: 0  •  Write comments

Изисквания за онлайн магазин


Качвам информация за амбицираните продавачи, които искат собствен онлайн магазин или вече имат такъв:

Изисквания за онлайн магазините
Ако продавате на физически лица, обикновено за вас като търговец е по-изгодно да не сте по ДДС и не е задължително да се регистрирате по ДДС;
Трябва да се регистрирате по ДДС, най-често ако минете оборота от 50 хил. лв., ще търгувате с акцизни стоки, ако с вашата фирма получавате пари от чужбина или изпращате пари към чужбина. Тук има много възможности, но най-често е необходимо да сте по ДДС при плащания от и към Facebook, Google (Adwords, Adsense), eBay, Amazon, хостинг или домейни към фирми от ЕС. В зависимост от конкретните плащания се преценява дали има нужда и какъв тип ДДС регистрация трябва да се направи ПРЕДИ тези плащания;
На сайта ви като търговец трябва да има подробна информация за вашата фирма - име, адрес на регистрация, булстат (ЕИК), име на управителя. Ако имате офис или склад, препоръчваме да опишете и неговия адрес. Въпреки, че няма специално законово изискване препоръчваме да имате посочени още начини за контакт с вас - телефони, e-mail и др.
Трябва да имате условия за ползване и поръчки от сайта (End User License Agreement) и всеки потребител по някакъв начин изрично да е потвърдил, че ги приема. Например, може при първоначалната си регистрация в сайта да постави отметка, че е съгласен или при всяка поръчка да поставя отметка, че приема Общите условия. Желателно е да напишете, че тези общи условия са в сила от еди коя си дата. Най-добрия начин е да напишете например Общи условия V 2.3 в сила от 03.03.2017 г. Това означава версия 2.3, като си пазите и старите Общи условия и от коя до коя дата са важали те. По този начин ако е възникнал спор с ваш клиент, ще знаете в кой период точно с какви условия се е съгласил потребителя. Законите се променят и те налагат да променяте вашите Общи условия.
ВАЖНО - Забранено е да има автоматично сложена отметка, че потребителя е съгласен с каквото и да е. Това важи за България, но е възможно да важи и за други страни от ЕС. Потребителят изрично трябва да сложи отметка, че е съгласен с нещо;
Трябва на сайта ви да е описана процедурата за връщане на стоки или услуги. Някои стоки и услуги не могат да бъдат връщани и скоро ще напиша допълнителна статия за тях. Сред най-честите са хранителни продукти и компакт дискове със софтуер.
Трябва да се описано в какъв срок потребителя може да върне стока, независимо от причините. Обикновено срока е 14 дни, скоро ще напиша подробна статия и по този въпрос. Трябва да е описан какъв е гаранционния срок за различните стоки и услуги.
Трябва да е сложена бланка за рекламация, която може да се използва по желание на потребителя (не е задължително, а по негово желание);
Напоследък има доста проверки от Комисията за защита на потребителите дали на вашия сайт сте сложили следващия линк. Ако продавате в ЕС, вкл. България, трябва да има линк към платформата за решаване на потребителски спорове на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/consumers/odr

Какви проверки може да имате?
Най-често проверките са от НАП. При тези проверки обикновено искат от търговеца справки за продажбите (платени в брой във вашия офис или постъпили по банков път директно от клиенти или от наложен платеж) и ги сравняват с информацията за доставките с куриер. Проверките са най-общо 2 вида. При първата се проверява набързо дали са осчетоводени всички доставки и ако са осчетоводени (т. е. платени са данъците) нещата приключват. От няколко месеца има специално звено в НАП, което отговаря за онлайн магазините. Проверяват се масово, на конвейр, всички онлайн магазини и физически лица, за които НАП е получила информация, че извършват търговия. Най-честите грешки от онлайн търговците в компетенциите на НАП са неиздаването на касови бележки при наложен платеж (по-долу даваме идея как може да спестите издаването на касови бележки при продажби в България) и недокументиране на върнатите стоки, при което НАП не признава, че са върнати, т. е. иска да платите по-голям данък за реално неосъществена продажба. Ако при първата "бърза" проверка видят нещо нередно или такова, което буди съмнение, се прави по-задълбочена проверка (от втори тип) или ревизия;
Комисия за защита на потребителите - Напоследък при тези проверки основно гледат дали са написани данните на търговеца, дали е сложен посочения по-горе линк към платформата за решаване на потребителски спорове и бланка за връщане на продукти. В някои случаи проверяват има ли сайта Общи условия на ползване и дали в тях са упоменати всички клаузи, които са записани в няколко закона - Закона за защита на потребителите, Закон за електронната търговия и др.
По-рядко, обикновено при подаден сигнал от ваши конкуренти, може да имате проверка от Комисията за защита на конкуренцията. При тези проверки може да проверяват най-различни неща, скоро ще напиша отделна тема за тях.
По-рядко, обикновено при подаден сигнал от потребител, може да имате проверка от Комисията за защита на личните данни.

Регистрация в Комисията за защита на личните данни
Ако продавате на физически лица и искате нещо повече от име, то трябва да се регистрирате като администратор на лични данни. Според най-новите тълкувания, се приема че лични данни са и тези: e-mail, телефон, IP адрес, MAC адрес. Щом се регистрирате като администратор, трябва това да е описано на сайта ви и да не споделяте тези лични данни с трети лица, освен ако потребителя изрично се е съгласил да бъдат разпространявани.

Документиране на дейността
При всяка продажба, ако клиентът ви плати в брой ИЛИ С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, трябва да пуснете касова бележка, която да му изпратите със стоката или услугата;
Ако искате да не пускате касови бележки, ползвайте комбинацията наложен платеж заедно с пощенски паричен превод. Само ако ползвате двете услуги заедно, няма нужда да пускате касови бележки;
Ако продавате в Европейския съюз, трябва да може да се изважда справка колко са продажбите ви към всяка страна поотделно. Когато продажбите ви надвишат прага за регистрация по ДДС за съответната страна, трябва да се регистрирате по ДДС в нея. Например, ако българска фирма продава в Германия и продажбите станат над 17500 Евро, трябва българската фирма да се регистрира по ДДС в Германия, да начислява "германското ДДС" и да го плаща към Германия. Всяка фирма в Европейския съюз може да използва една система MOSS. Чрез нея тя може да се регистрира едновременно по ДДС в няколко държави и по-лесно да плаща ДДС-то си;
Ако клиентите ви плащат по ваш PayPal акаунт, той трябва да се регистрира в БНБ;
Трябва от вашия онлайн магазин да се вадят подходящи за осчетоводяване справки - да е ясно месец по месец точно какви артикули са продадени (например черни обувки Geox, мъжки, модел Santorini, размер 44, желателно е да имате и артикулен номер, а не просто някакви обувки), на каква стойност, кой е купувача, от коя държава е купувача, как е платил купувача. Някои от чуждестранните платформи за онлайн магазини в чистия си вид нямат тези опции. По наше мнение, за български онлайн магазини по-подходящи са български платформи като Gombashop, Seliton, Cloudcart.
Допълнителна информация за онлайн магазините
За търговия с някои стоки и услуги е нужен лиценз, разрешително, има допълнителни изисквания или са забранени - сред тях са: електроника, автомобилни масла и гуми, храни, лекарства и хранителни добавки, цигари, алкохол, финансови продукти, вкл. застраховки, дрехи втора употреба, детски стоки, оръжие и стоки с двойно предназначение (напр. ножове), стоки от благородни метали, ръчно обработени материали (напр. от дърво), ръчно рисувани картини, софтуер, при внос и износ. Препоръчваме ви консултация със специалист дали конкретно за вашия бизнес има специални изисквания;
В България и Румъния масово се използва плащането с наложен платеж, при получаването на стоката. Куриерската компания Еконт има дъщерно дружество в Румъния, т. е. можете лесно и изгодно да изпращате стока до там;
Във всички останали части на света обикновено се плаща с PayPal, дебитна или кредитна карта;
Препоръчваме ви да използвате SSL сертификат на сайта си, особено при плащане. Предлага се от повечето хостинг компании, например тази: http://ineahost.com/ssl.html
Ако правите дропшипинг, вижте тази статия по темата: http://smallbusiness.bg/dropshippinga
Ако имате много на брой плащания директно по вашата фирмена сметка в България, препоръчваме да използвате ПИБ. Причината е, че тази банка има много удобни банкови извлечения, които се обработват от вашия счетоводител;
Данни за онлайн магазините в България, може да видите тук: https://www.gombashop.bg/ecommerce-statistics-2016.html
Още препоръки от водещи специалисти, може да видите тук: https://cloudcart.com/bg/blog/ekspertni ... n-magazin/


Информацията е от тук

Views: 351  •  Comments: 1  •  Write comments

Изпращане на монети и банкноти


Здравейте,
Става въпрос за монети и банкноти(български и чужди)от началото на миналия век.Гледам в eBay-а има много обяви
за продажби.Как стои въпросът за изпращане на такива парични знаци от България.Благодаря предварително.

Views: 246  •  Comments: 0  •  Write comments

Първи стъпки в дропшипинга и въведение в eCommerse


Първи стъпки в дропшипинга и въведение в eCommerse
Запознайте се с най-бързо развиващата се онлайн търговия - модела на дропшипинг.
Научете се, как да продавате стока, която не притежавате, използвайки най-големите сайтове за онлайн търговия в света - eBay и Amazon.
Заповядай на нашето обучение за начинаещи в eBay
на 12 Ноември в гр. Бургас х-л Атаген.
Цена на обучението - 95.00лв
РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 25.10.2017г. - цена на обучението - 75.00 лв

Обучението включва:

Въведение eCommerce
1. Модел на “класическия” Дроп Шипинг
2. Необходими и препоръчителни начални стъпки
3. Първи стъпки
А) Сайт
Б) Намиране на подходящи продукти - анализ на
продукти
C) Намиране и контакт с доставчици
4. Стратегии за оптимизиране на сайт. Методи за google оптимизация
А) On Page оптимизация
Б) Off Page оптимизаяция
5. Трафик и популяризиране на сайт
6. Стратегии за успешни продажби
7. Комуникация с клиенти
8. Комуникация с доставчици

Търговския онлайн арбитраж ( или по разпространен в БГ като Дропшипинг)

1.0 Въведение в Онлайн Арбитража.
1.1 Описание на модела за търговия.
1.2 Първи стъпки
- Отваряне на банков акаунт
- Създаване на eBay акаунт
- Създаване на PayPal акаунт
- Създаване на Амазон акаунт
1.3 Търсене на продукти.
1.4 Създаване на правилни заглавия.
1.5 Публикуване на първи обяви в eBay.
1.6 Първа продажба и Първа поръчка.
1.7 Комуникация с клиента.
1.8 Помощни средства и софтуери за автоматизация
1.9 Въпроси и отговори
Водещ - Геомил Георгиев
Плащане можете да извършите по един от следните начини:

1. По банков път (платежно нареждане, вносна бележка или електронно банкиране):
IBAN; BG62STSA93000024511262
BIC: STSABGSF
Банка ДСК

2. Чрез ePay.bg на микросметка:
КИН: 2264317623
e-mail: catrin99@yahoo.com

3. Чрез офис на Easypay:
КИН: 2264317623

За повече информация относно обучението на тел. 0899839812 , e-mail- sell.infoebay@gmail.com

Views: 273  •  Comments: 0  •  Write comments

Проблем с редактиране на обявата в Ибей ?


Здр. колеги от няколко дни имам проблем с Revise на шипинга по обявите ми в USA Ибей . При редакция на шипинга по дадена обява ми излиза бял екран ... Прилагам и снимки за да ме разберете по точно . Имате ли го този проблем ?

пс: Пробвах от друг компютър и броузър и същата работа ..

Views: 238  •  Comments: 0  •  Write comments

Покупка и доставка - краен срок 2 месеца


Здравейте,
Четох във форума за сроковете за отваряне на диспут в eBay-до 45 дена след плащането.Но след това четох за подоб-
ния казус и в PayPal.Там срока за отваряне на диспут(case) пък е 180 дена.Това за всички трансакции е или не.В смисъл
както е моя случай като продавач,получавам известие от eBay,че един мой купувач е отворил диспут за неполучена сто-
ка,която съм изпратил на 15.юни 2017 г.Понеже ми се случва за първи път(имал съм такива случаи,но след 30-я ден)
ме интересува как стои въпроса с тези диспути в еBay и PayPal.Благодаря предварително.

Views: 420  •  Comments: 6  •  Write commentsВлез

Потребителско име:


Парола:


remember me
hide me


Статистика

Total
Общо мнения 12899
Общо теми 2001
Total announcment 2
Total sticky 25
Total attachments 101

Topics per day: 1
Posts per day: 4
Users per day: 1
Topics per user: 0
Posts per user: 3
Posts per topic: 6

Общо членове 4404
Най-нов Elena11

Кой е на линия

Total:3

Registered:1
Hidden:0
Guest:2

На 21 Сеп 2013, 17:02 е имало общо 223 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители: Google [Bot]

Легенда :: Администратори, Глобални модератори

Екип

Администратори
velqn

Модератори
semerdjiev
Vania
-=The Loser=-
Ivanov

cron