Настройки на опции за изпращане?

Помощ, съвети и препоръки

Модератор: semerdjiev

Мнениеот marksman1971 на 28 Яну 2010, 12:14

Четох доста но не можах да стигна до решение.Има доста въпроси но не и отговори.Опитвам се да пусна търг с регистрация от Бургас в Ebay UK. Когато не дам опция FREE P&P не желае да ми пусне офертата.Когато дам FREE P&P публикува фрии от място в Англия.Не искам да стават недоразумения.Ако може някой по-светнат да даде малко по-пълна информация как точно се попълват полетата
DOMESTIC / INTERNATIONAL.
Благодаря предварително.
Аватар
marksman1971

Sponsor

Sponsor

Re: Настройки на опции за изпращане?

Мнениеот Vania на 28 Яну 2010, 19:46

Когато правите листинга,понеже е от Ибей.co.uk Ви дава,че стоката е в Англия.На Location слагате Бургас,Бълагария.Ако не Ви даде слагате-Бургас,Бургас,България.Независимо от факта,че сте променили локацията на предмета, Англия пак ще Ви е по подразбиране като локация,Затова на Domestic слагате по-висока цена за транспорт.Оттам нататък на International слагате с 10-15 $ или паунди повече като сума.
Съветвам ви и в самия листинг да сложите при описанието на стоката цена за доставка,Например:
Europe-5 $-
WorldWide-10 $

Сумите са примерни.
Имайте предвид,че в някой случай в листинга,цената не може да е по-висока от 7 паунда за Domestic Location и ако имате купувач от Англия той ще получи най-ниската цена за доставка,защото се води местен:)
Затова изяснете това в самия листинг,особено за купувачи от Кралството.

Успех
Аватар
Vania

Мнениеот marksman1971 на 29 Яну 2010, 06:54

Благодаря много за бързия отговор.
По подразбиране моята локация си е в Бургас/България.
Когато дам на Доместик /някаква цена/автоматично ми маркира ФРЕЕ П&П и ми светва горе червено ,че не мога да давам цена различна от 0.
Когато дам на Доместик/куриер/ ми изчезват полетата за ИНТЕРНЕШЪНЪЛ.
И резултата http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180461898031&ssPageName=STRK:MESELX:IT#shId
Аватар
marksman1971

Мнениеот DjiN на 29 Яну 2010, 10:35

И на "Доместик" и на "Интернешънъл" избери "Flat: Same cost to all buyers" като на второто избираш за къде ОСВЕН за UK пращаш.След това има задаване на локации за които да се свържат с теб за цена. И накрая има листа с изключения за където не пращаш. Нямаш сметка да пращаш с безплатен транспорт, защото го включваш в цената на "нещото" и плащаш "final value" такса и на тези пари.
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот marksman1971 на 29 Яну 2010, 14:34

Благодаря много за отговорите.
Но разберете все пак имам рейтинг 29 в ИБЕЙ разбирам за какво иде реч/Имам 39 покупки и 4 продажби на магия/.Просто не ми разрешава да поставя цена в ДОМЕСТИК разбирате ли ме.Веднага ми светва червено и ме съветва че цената в доместик не може да бъде различна от 0.
Извинявам се ако ви се струвам нервен но наистина се зачервявам защото опитах всички вариации.Ще взема да емигрирам в Англия хе хе.
Благодаря много за съдействието ,малко съм изнервен ,за което простете имам пробеми и с търговете в Аукро.бг ,дали пък проблема не е нещо при мен?
Отново благодаря за съдействието и очаквам нови решения.
Успешни продажби и покупки на всички.
Аватар
marksman1971

Мнениеот Vania на 29 Яну 2010, 20:02

Здравейте,когато сте в секция Domestic Postage,погледнете дали имате чавка/тикче/тоест сте маркирали
free P&P,Ако имате такова премахнете го.За да Ви дава това според мен сте маркирали тази опция .Намира се вдясно от Domestic Location.Сигурна съм,че сте пробвали варианти,но проверете и това.
Успех
Аватар
Vania

Мнениеот marksman1971 на 30 Яну 2010, 13:43

Оправи се .
Благодаря много за бързата намеса.
Грешката ми е била ,че съм описал 2 еднакви начина на доставка в Доместик и това предизвиква съобщение за грешка .Промених ги и сега е наред.Но интересно ,че по Доместик пак съм си англичанин.
Успех на всички.
Аватар
marksman1971

Мнениеот Vania на 20 Фев 2010, 20:35

marksman1971 написа:Промених ги и сега е наред.Но интересно ,че по Доместик пак съм си англичанин.

Vania написа:Когато правите листинга,понеже е от Ибей.co.uk Ви дава,че стоката е в Англия.На Location слагате Бургас,Бълагария.Ако не Ви даде слагате-Бургас,Бургас,България.Независимо от факта,че сте променили локацията на предмета, Англия пак ще Ви е по подразбиране като локация,
Аватар
Vania

Назад към eBay