Некоректен продавач

Помощ, съвети и препоръки

Модератор: semerdjiev

Некоректен продавач

Мнениеот fox на 03 Фев 2010, 15:56

След 48 дневно чакане на пратка от USA за което съм отворил диспут в PayPal , днес пристигна но се оказа че продавача е некоректен и стоката е използвана след което се е опитвал да я запечата в оригиналната кутия за да е като нова . Което не е опоменато пише че са чисто нови слушалки SONY MDR-V6 , незнам какво да правя дали да не ескалирам диспута в клем за неполучена стока , няма как той да докаже че е получена защото пратката не е препоръчана.Знам че това не е коректно от моя страна но продаването на употребявана стока като я пишеш за чисто нова е измама , от друга страна много трудно и почти невъзможно е да докажа пред Paypal че стоката е употребявана , единствената алтернатива е да си поискам парите като за неполучена стока.
Последна промяна fox на 09 Фев 2010, 19:14, променена общо 2 пъти
fox

Некоректен продавач

Sponsor

Sponsor

Re: Некоректен продавач

Мнениеот Vania на 03 Фев 2010, 20:52

Просто го направете.Неполучена стока и това е.Опитате ли се да обясните,че стоката е изпозвана и т.н.попадате в параграф 22.
Аватар
Vania

Мнениеот Ratatouille на 04 Фев 2010, 02:53

fox написа: няма как той да докаже че е получена защото пратката не е препоръчана.

При мен в един диспут, без препоръчана пратка, зачетоха на продавача това, че има доказателство за изпращане (някакъв номер или бележка от пощата), proof of shipping. Въобще не ги трогна това, че той няма доказателство, че е получена от мен (което за непрепоръчана няма и как да има).
Ratatouille

Мнениеот DjiN на 04 Фев 2010, 10:12

Нямаше ли начин да се подаде жалба и срещу тях? Мисля, че в такъв случай биха я уважили.
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот fox на 04 Фев 2010, 13:43

Ratatouille написа:
fox написа: няма как той да докаже че е получена защото пратката не е препоръчана.

При мен в един диспут, без препоръчана пратка, зачетоха на продавача това, че има доказателство за изпращане (някакъв номер или бележка от пощата), proof of shipping. Въобще не ги трогна това, че той няма доказателство, че е получена от мен (което за непрепоръчана няма и как да има).

При мен за една пратка която изпратих препоръчана с бг пощи но не показваше че е пристигнала не признаха тракинг номера , което показва че Paypal действат с двоен стандарт .Даже жалбата срещу Paypal не помогна.
fox

Мнениеот DjiN на 04 Фев 2010, 16:11

Ами и аз от скоро пращам едни работи за UK и видях, че тракинг номера е напълно излишен що се отнася за UK. Просто няма начин да докажеш, че някой е получил нещо там без да си кихнеш още два кинта за обратна разписка, но дори и с нея пак няма гаранция, защото в половината от случаите не пристига обратно (въпреки че е "обратна разписка" :lol: )! Рядки мързеливци са тия в Royal Mail :evil: !
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот slavim на 04 Фев 2010, 23:23

DjiN написа:Рядки мързеливци са тия в Royal Mail :evil: !

Така си е. Втори месец чакам една пратка от Кралските пощи и със сигурност няма да я получа.
Все пак си взех парите обратно :D
Раздавам покани за Lockerz.com - изпрате ми ЛС с вашия емайл
slavim

Мнениеот Ratatouille на 05 Фев 2010, 02:39

А пощите на продавачите връща ли им пакета обратно? Като по някаква причина не е стигнал дотук.. Или като се оплачат, че не е получен от нас.
Ratatouille

Мнениеот fox на 09 Фев 2010, 06:50

Мога да се похваля че Paypal решиха за 3 дни клеима в моя полза :D

Hello ,

We have concluded our investigation into your case and have decided in your
favor.

We were able to recover $93.71 USD and this amount has been credited to
you. Please allow five business days for this adjustment to be posted.

If you are due any additional funds, we will make our best effort to
recover the balance from the seller.

If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed
to you, please be assured that we will take appropriate action against the
seller's account, which may include limitation of the seller's account
privileges.
fox

Назад към eBay