Проблем със залагане заради Страна на регистрация

Помощ, съвети и препоръки

Модератор: semerdjiev

Мнениеот Фитилчо на 07 Мар 2010, 19:04

Здравейте Колеги,
от известно време имам следният проблем:когато тругна да залагам за нещо и след това натисна бутона (Кънфърм Бид) ми изписва ето това нещо :cry:

This seller has set buyer requirements for this item and only sells to buyers who meet those requirements.

You are unable to bid on or buy this item because:

You are registered in a country to which the seller doesn't post to.

Акаунта навремето ми е регистриран в Австралия и мисля че това е проблема.Има ли възможност да се направи нещо за да мога да залагам защото е ужасно дразнещо просто.Примерно да се смени страната в която е регната акаунта
Благодаря ви.Поздрави.Ники
Фитилчо

Sponsor

Sponsor

Re: Проблем със залагане заради Страна на регистрация

Мнениеот Vania на 07 Мар 2010, 19:50

Направете си поправката в Ибей относно адрес и т.н.Проверете и акаунта в ПП./за разминаване с Ибей/
Няма значение къде е регистриран акаунта,в случай че адреса за доставка е друг.
Аватар
Vania

Мнениеот Фитилчо на 09 Мар 2010, 06:56

Ок колеги,и още нещо да попитам.
Как да разбера дали мога да залагам и че няма такъв филтър,защото примерно си пускам програмка да ми бидва,чакам си аз,ставам и на сутринта-ГРЕДА :twisted: :?
И Още нещо.Това че влизам от БГ по Ай Пи ли го засича или по Шип адреса на ПайПал.Мисълта ми е ако е по Ай Пи може ли през прокси да се влезне или нещо такова.Писна ми има страшни оферти на които се точиш и после-ГРЕДА :evil:
Благодаря Ви.Поздрави.Ники
Фитилчо

Мнениеот Ronson на 09 Мар 2010, 09:29

Фитилчо написа:Ок колеги,и още нещо да попитам.
Как да разбера дали мога да залагам и че няма такъв филтър,защото примерно си пускам програмка да ми бидва,чакам си аз,ставам и на сутринта-ГРЕДА :twisted: :?
И Още нещо.Това че влизам от БГ по Ай Пи ли го засича или по Шип адреса на ПайПал.Мисълта ми е ако е по Ай Пи може ли през прокси да се влезне или нещо такова.Писна ми има страшни оферти на които се точиш и после-ГРЕДА :evil:

Заради зачестили злоупотреби с крадени или новорегистрирани потребителски акаунти (наддаване до нереално високи суми) все повече търговци налагат ограничения в търговете си. Съвета ми е преди да настроите снайпера да пробвате да наддадете ръчно. Ако не става, но купувачът все пак иска вие да наддавате, пратете му този линк и му кажете да добави вашето ID: http://pages.ebay.co.uk/services/buyandsell/biddermanagement.html
Аватар
Ronson

Мнениеот DjiN на 09 Мар 2010, 09:54

Фитилчо написа:Ок колеги,и още нещо да попитам.

Не можеш да се сърдиш на никой, че има изисквания към купувачите си. И не е задължително проблема да е в регистрацията (в конкретния случай е)! Може да попаднеш и в други категории - брой страйкове за неплатена стока, брой негативи, брой предмети купени от дадения продавач и т.н.! В крайна сметка той така е преценил и аз лично си търся "нещото" от друг. Щом има претенции ще продава по-малко и по-евтино!
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот Фитилчо на 09 Мар 2010, 12:19

Мисля че е заради регистрацията колеги,
защото имам 109 фийдбека 100% позитивни-нямам проблем с това
аз пак не разбрах как съди от коя държава си-извинете ме-козирог съм и леко тъп явно :mrgreen:
По Ай Пи ли те засича?По регистрацията ли(в случая Австралия) или по ПейПал кънфърмед адреса
Фитилчо

Мнениеот semerdjiev на 09 Мар 2010, 15:22

PayPal акаунтът е обвързан с конкретна страна. Тя не може да се промени в настройките и в документацията е посочено, че ако искаш да регистрираш адрес в друга държава, трябва да си направиш нов акаунт. Казано по друг начин - адресът може да се променя само в рамките на държавата, в която е направен акаунтът. В това има логика, тъй като PayPal споразумението е различно за различните страни.

Много, много малко вероятно е eBay да предоставя подробна документация за това как системата определя откъде пазарува даден клиент. Без да съм проучвал темата, бих предположил, че се използва някаква комбинация от геолокация по IP, адрес в акаунта е eBay и адрес в акаунта в PayPal.

Затова в тази ситуация аз лично бих извадил нов акаунт. Между другото, преди време бях опитвал да изпратя нещо като подарък на приятел в Германия, който след това да ми го донесе дотук. Опитвах всякак, но се оказа, че и това не мога да направя. Системата беше фиксирала страната на България и можех да въвеждам само български адреси.
semerdjiev

Мнениеот jeen на 03 Апр 2010, 16:27

Фитилчо, ако все още не си - смени си регистрационния адрес с друг (английски например).
При мен беше същото и смених адреса си с този на посредническа фирма и сега нямам проблем нито с ръчното наддаване, нито със снайпер ;)
jeen

Мнениеот -= F o z z y =- на 03 Апр 2010, 19:19

Май не много потребители имат такава възможност, като предложената в предишния пост...

Затова, преди да се играе на търг, се комуникира ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с търговеца дали ще изпрати до Европа, България.
След това той трябва да промени условията на търга - да включи България в листинга си, като дестинация за доставка.

Аз, обаче, загубих два търга, защото тупаните-търговци не пипнаха нищо, въпреки че предварително се бяхме разбрали за шипинга... :roll:
Изображение
Аватар
-= F o z z y =-

Мнениеот jeen на 04 Апр 2010, 16:39

-= F o z z y =- написа:
Аз, обаче, загубих два търга, защото тупаните-търговци не пипнаха нищо, въпреки че предварително се бяхме разбрали за шипинга... :roll:

Точно, заради такива търговци, додох горния съвет ;)
Регистрационния адрес може да си стои английски, а шипинг адреса да се променя в зависимост от това, къде искаш да получиш пратката. Транспортната фирма е добър избор, ако много държиш на определена стока, а продавача не се съгласява, да праща международно.
Естествено, че трябва първо да се разбереш с продавача, ако държиш да ти го прати го БГ.
jeen

Следваща

Назад към eBay