Проблем с пратка

Пак не ми приема картата! Защо!?

Проблем с пратка

Мнениеот construction на 11 Фев 2010, 18:28

Здравейте приятели,

Много Ви моля да ми помогнете. Днес си получих така чаканата пратка в която трябваше да има iPod touch, а какво намирам вътре - гъбичка за обувки!? Направо съм бесен, полудявам. Платил съм 205 паунда за гъбичка. Вътре има лист от PayPal че си купавам iPod и колко са ме таксували, а какво намирам !!!
Имам пощенско клеймо от Български пощи, че пратката тежи 0.075 кг., нали се сещате че един iPod не тежи толкова.
Явно пратката е отваряна и ми е подменена покупката, но не знам къде. Дали в Англия или в България, и какво мога да направя ?
Колеги ме посъветваха да отворя диспуд в ПП и им писах, че съм получил празна кутия. Правилно ли съм постъпил ? Да продължавам ли с диспута или да изпратя случая към ПП ?

Много съм ядосан и разочаровам. Нов съм в тези Интернет разплащания. Моля помогнете ми.
construction

Проблем с пратка

Sponsor

Sponsor

Re: Проблем с пратка

Мнениеот Vania на 11 Фев 2010, 20:38

Здравейте,правилно сте постъпили с отварянето на диспута в ПП.
Когато Ви изискат доказателство,направете снимка на кутията с теглото/просто да се вижда откъде е и за къде е/
печата от пощите с теглото и го приложете .Съветвам Ви да го ескалирате в claim.
Моля,споделяйте какво се случва оттук нататък.
Не разбирам това,което пишете:да продължавам ли диспута или да изпратите случая към ПП,
Не сте ли отворил диспут в ПП?
Аватар
Vania

Мнениеот construction на 11 Фев 2010, 21:24

Благодаря за бързия отговор Ваня, точно това имах предвид.
Отворил съм диспут с търговеца, но не съм го ескалирал към " I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal"
Гледам днеска търговеца ми е писал : " will send you a scan copy of the item receipt, your iPod was sent as we don't sent an empty box"
Написах му че си искам iPod-a и съм много огорчен, и че се чувствам изигран.
Щом обаче ме съветвате да го ескалирам в claim, още днес ще го направя.
construction

Мнениеот Vania на 12 Фев 2010, 10:32

Ок,да приемем ,че съм съгласна с продавача че не е изпратил празна кутия.Защо тогава пратката при пристигане в България тежи 75 грама?
Или е празна или има гъба за обувки,но в никакъв случай не можем да приемем,че вътре е имало АйПод.
Ескалирайте диспута в клейм и процедурата ще се задвижи по-бързо.Каквито и доказателства да ви изискат от ПП ,само печата от митница с теглото ще Ви върне парите.
Успех Ви желая.

За съжаление знам какво е чуството,надявам се това да не ви откаже от онлайн пазаруването:) и винаги в пощата проверявайте съдържанието на пакета.
Аватар
Vania

Мнениеот DjiN на 12 Фев 2010, 11:03

Нищо не казваш за търговеца? От къде е, какъв рейтинг има, само такива неща ли продава или това е еденична продажба и т.н.! Понякога тези показатели носят много инфо! А и ще имат макар и косвено влияние върху решението на "Claim"-а.
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот construction на 12 Фев 2010, 17:56

Здравейте отново,
снощи ескалирах проблема в Claim и имам - deadline for responding is Feb 21 2010, така че се зареждам с търпение и чакам.
Досега нямам отговор, а статуса на моя case е : Waiting For Seller's Respons

Между другото днес не си губих време и спретнах една хубавичка жалба срещу Български пощи, тъй като явно пратката ми е отваряна и ми е сменена стоката. Заведох я в деловодството и от там си чакам отговор. Днес съм писал и на Royal Mail за моя слчай да ми направят проверка с какво тегло тръгва пратката от Англия, защото ми го доставят с тегло от Български пощи 0,075 кг.
Та така, тази вечер ще пусна и по електронен път оплакване до комисията за защита на потребителя (не знам до колко ще има полза точно това, но вече съм готов на всичко!).
Докато бях в пощите ми намекнаха, че от тях едва ли може да е станало, но преди да отивало при тях минавало през митницата и ....

Това са новите работи по моя случай, като има развитие пак ще пиша.

Послепис 1 : Някой може ли да ми каже в кои случай може да се сезира европейския омбудсман по финансите и дали в моя случай може да помогне ?
Послепис 2: Търговеца ми в Е-Bay е фирма със 99,7% позитивен feadback и е магазин за електроника, а не е частно лице. Има доста продажби, мился че са 5200 ако правилно съм разчел инфото. Това не знам дали е зле или добре в моя случай за взимане на решение от claim.
construction

Мнениеот Vania на 12 Фев 2010, 18:41

viewtopic.php?f=7&t=447

Това е форума където има повече информация относно ПП ,предполагам сте го чели.
В моя случай продавача беше от Англия,предполагам и Вашия е от там,ще са Ви нужни адреса му/искайте го от Ибей/.
И да ,можете да подадете жалба срещу ПП в случай,че не Ви възстановят сумата.
Отивате и в банката Ви картоиздател,искате да канселират сумата,преведена към продавача/имат такава бланка/.
Това е засега,което трябва да направите,
Прочетете внимателно и мнението на Ronson в дадения Ви линк по-горе.
Аватар
Vania

Мнениеот Ratatouille на 13 Фев 2010, 02:18

construction написа:Търговеца ми в Е-Bay е фирма със 99,7% позитивен feadback и е магазин за електроника, а не е частно лице. Има доста продажби, мился че са 5200 ако правилно съм разчел инфото. Това не знам дали е зле или добре в моя случай за взимане на решение от claim.

Няма как да е зле. Ти си в правото си, независимо той колко доказал се магазин е.
Ratatouille

Мнениеот construction на 14 Фев 2010, 11:15

Vania написа:Каквито и доказателства да ви изискат от ПП ,само печата от митница с теглото ще Ви върне парите.

Привет Ваня,
Много се радвам че се отзоваваш бързо и компетентно на изпадналите в беда.

Има ли си име този документ от митниците който трябва да поискам ? Да не ме гледат като "изтребител" когато си го поискам ?

В понеделник в 9:00 аm ще съм пръв пред митницата за да си го поискам. Още не са ми го поискали от ПП, но така или иначе ще ми трябва. А и за пред банката ще ми трябва.
construction

Мнениеот Vania на 14 Фев 2010, 12:19

construction написа:
Имам пощенско клеймо от Български пощи, че пратката тежи 0.075 кг., нали се сещате че един iPod не тежи толкова.

Vania написа:Когато Ви изискат доказателство,направете снимка на кутията с теглото/просто да се вижда откъде е и за къде е/
печата от пощите с теглото и го приложете .

Не се налага да ходите до митница или поща.Извинете,не печата ,а стикера с теглото.
Успех
Аватар
Vania

Следваща

Назад към PayPal и други форми на разплащания