Проблем с 2 пратки (едната от САЩ)

Кратки препоръки и инструкции

Мнениеот blez на 09 Мар 2010, 14:52

Здравейте, искам да попитам дали имате пробелеми с пратки от Китай или САЩ. Защото преди повече от месец поръчах една мишка:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 9467559022
и още едно нещо от САЩ, както и няколко неща от focalprice.com .. но нито едно не е пристигнало, само една пратка от Англия.
Някои има ли същия проблем в момента?
blez

Sponsor

Sponsor

Re: Проблем с 2 пратки (едната от САЩ)

Мнениеот Фитилчо на 09 Мар 2010, 15:53

Имай предвид че скоро бе китайската нова година а там тогава не се работи/дерзае ;)
нормално е месец,не толкова за Щатската а пък ако щатската е през митницата смятай че бележките често не идват така че може да е дошла и да си чака-Булгар :mrgreen:
Фитилчо

Мнениеот blez на 09 Мар 2010, 16:12

Преположих това за митницата, но мишката е с цена 30$, ще се обмити ли? А и как да проверя дали е в митницата, защото имам 9 дена да отворя диспут, ако нещо не е наред.
blez

Мнениеот Фитилчо на 09 Мар 2010, 16:20

еми 30 долара вече е над цената за обмитяване(справка тук по новите разпоредби) освен това цената се смята със шипа за да се обмити
Колеги използвайте посредници за тези работи и няма да имате проблем.за мен си заслужава за някой малки неща на които шипа от Америка не е евтин.Тип-Обувки примерно.Отпадат митници и глупости и разправий (което как става незнам )
Последна промяна Фитилчо на 09 Мар 2010, 17:39, променена общо 1 път
Фитилчо

Мнениеот blez на 09 Мар 2010, 16:30

Какви посредници например? И как да проверя дали пратката ми е на митницата
blez

Мнениеот Фитилчо на 09 Мар 2010, 17:07

отиваш в митницата и си пускаш една справка на твое име срещу 1,50
ако се усмихваш повечко на каката може и без лев и пеесе да минеш :)
Иначе посредника е примерно Ломбард ;)
Фитилчо

Мнениеот blez на 09 Мар 2010, 17:10

"комисионна - 30% от цената на стоката плюс транспорт от сайта до наша складова база в USA / с изключение на авточасти /. Комисионата съдържа всички данъци и такси до пристигането на стоката в офиса на LOMBARD-WEB SHOP в София." то и те си икат цената на митото
blez

Мнениеот DjiN на 09 Мар 2010, 17:16

OFF/
Хех, 30% не са ли Ви малко? Айде нЕма нужда ;) ! Последните два поста намирисват на рекламка :) !
OFF/
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот Фитилчо на 09 Мар 2010, 17:24

Грам не са реклама,просто 2 пъти съм ги ползУвал
и за да съм по изчерпателен си направете сам сметак господине:
1 Случай:
Маратонки от хАмериканското Ибей-16 доларес със фри шип за щатите.Обаче :mrgreen: БГ шип 28 доларес(дотук добре-казал тоя дето скочил от осмият етаж и стигнал до втория :mrgreen: )
Нататък сметките са ви ясни понеже четете форумЪТ и от личен опит

2.Случай-Ломбард:
Маратонки 16 долара-фри шип за щатите
30% от 16 долара не мисля че ще опразнят семейната ви хазна-обаче
6 долара на килограм до БГ за шип-елка имате и сам мисля
Стоката се взима директно от офиса който за мен е на 15 мин пеша.Избягването на митница и прочее-безценно

Както казах и в горният си пост за НЯКОЙ неща си заслужава.Вече ако решите да сте личен спонсор на USPS за мен проблем няма,но сметките сякаш говорят сами за себе си

П.П.нямам НИЩО ОБЩО с Ломбард.Ползвал съм ги два пъти след сметки с елката и толкоз.Сигурно има и други които не съм ползувал :mrgreen:
Успех на всички.Поздрави.Ники
Фитилчо

Мнениеот milen на 11 Мар 2010, 00:56

Е това за цената на шипинга звучи интересно. Да разбирам ли че не са само митнически посредници но и предлагат адрес в САЩ и доставка до София на цена 6 долара на КГ ?
И какви са другите условия - срокове, минимални цени, скрити такси?

Щото има сайтове дето или не доставят до БГ или имат безумни такси за шипинг. Та това за Ломбард ако е истина звучи прекалено примамливо - прескачаш всички проблеми.
Не знам да вярвам ли изобщо :)

Допълнение: след проверка на мненията за тях съм доста раздвоен - някои ги обявяват за мошеници, които взели парите и после мотаят хората, дори са груби, а други казват че са си получили стоките за 2-3 седмици, което е добре. Като цяло идеята е добра, но изпълнението май е лошо !
milen

Следваща

Назад към Митници и Куриерски услуги