Бавят се пратките от Хонг Конг???

Кратки препоръки и инструкции

Мнениеот b0bituy на 19 Яну 2010, 16:29

Здравейте на 01.01.2010 си поръчах един модел от ибей продавача ми прати тракинг код и отначало нищо не ми се появаше на 06.01 получих писмо че модела е бил пратен.След няколко дена проверих пак и в сайта на куриерската фирма пише че модела е напуснал хонг конг на 09.01.В случая не мисля че съм измамен а просто явно от наще пощи са бавят.Ето какво пише в описанието на продукта---> Shipping & Handling

Outward Registered Letter

Destination - Bulgaria
The item (RB005359325HK) left Hong Kong for its destination on 9-Jan-2010

1. International Buyers are welcome.

2. The product would be carefully packed in bubble sheet and packing paper. We offer a flat rate for USA and Worldwide buyer.

3. The package would be delivered from Hong Kong through Registered Air Mail together with the following:

* Insurance (up to USD32.00) is included for lost and damage in the mailing delivery process;
* Tracking No. to be tracked on the provided Post Office Mail Tracking website;
* 7 - 14 Business Days for shipment arrival.

4. Package would be delivered within 36 hours in business days upon the receipt of Payment.

Какво да правя в случая ? да седя и да чакам да пристигне ?
Още веднъж се извинявам за другата тема нета ми спря и там какво натисках и после гледам сам обаркал раздела и има 2 теми още веднъж се извинявам :oops: :oops:
b0bituy

Sponsor

Sponsor

Re: Шипинг ????

Мнениеот b0bituy на 19 Яну 2010, 16:36

Много съм объркан в сайта пише че пратката е напуснала хонг конг в сайта на бг пощи нищо не ми пише сеедно кода е навалиден.Ако някой ми отговори ще съм му много благодарен ;)
b0bituy

Мнениеот DjiN на 19 Яну 2010, 17:58

Какво те притеснява незнам. Не се е забавило чак толкова време. В сайта на нашите пощи ще се покаже когато пристигне тук, което явно не е станало още. Бъди търпелив! Все пак е тръгнало, когато все още е било натоварено заради новогодишните празници и закъснението не е нещо необичайно.

P.S. Между другото заглавието на темата ти е образец за това какви заглавия НЕ трбва да се слагат!
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот milen на 20 Яну 2010, 13:29

В последно време ( след нова година) на пратките от ХонгКонг им трябват до 14 дни докато стигнат до межиннаат точка в Москва ( преди беше 3-5 дни). Аз имам 2 такива пакета ( последния го взимам сега) - ако си нетърпелив, следи първо в сайта на руските пощи кога ще дойде и след това имаш още 4-5 дни докато го получиш в БГ.
Този сайт http://www.track-trace.com/post, ти позволява да следиш пакет лесно през всичките точки - примерно аз въвеждам номера, натискам Track with options, той ми дава статуса кога е напуснал ХК и после се избирам страна - Русия - дава ми дал ие стинал там и кога е напуснал Русия, после избирам сахта на БГ пощи и гледам дали е стигнал тук.

Успех !

И наистина заглавието ти е много неинформативно. Пиши по подробно за да може да се ориентира някой дали има отговор още по заглавието - Иначе ако бърза може да не отвори дори такива теми.
milen

Мнениеот mirror на 20 Яну 2010, 21:42

пратката ти в момента е в Москва ;) скоро ще е в Бг :!: странно е само че 10 дни ( 4 дни максимум до сега ) е летяла до Русия :shock: и аз чакам пратки от DX стана една седмица от както са излетели и още не са регистрирани в Москва :evil: явно пияните братушки още ги държи след празниците :lol:
mirror

Re: Бавят се пратките от Хонг Конг???

Мнениеот b0bituy на 23 Яну 2010, 16:40

Днеска проверих в сайта на бг пощи и ми исписва това Receive item at office of exchange (Inb) .За пръв път си поръчвам нещо от ибей и затова питам.Извинявам се за заглавието :oops:
b0bituy

Мнениеот ivip на 23 Яну 2010, 21:03

Аз вече незнам какво да правя.Имах 6 работи поръчани от различни търговци в ebay в периода 12/12/09-14/12/09,дойдоха само 2,нито една няма tracking no.Стана вече месец и нещо и се чудя дали да почвам да си искам парите или да отида до пощата.Дали ще има с какво да ми помогнат там ?
ivip

Мнениеот Vania на 23 Яну 2010, 21:07

b0bituy написа:Днеска проверих в сайта на бг пощи и ми исписва това Receive item at office of exchange (Inb) .За пръв път си поръчвам нещо от ибей и затова питам.Извинявам се за заглавието :oops:

Пратката Ви е в България,ако това искате да знаете.
Извинете,но не рабрах какво точно питате:)
Аватар
Vania

Мнениеот Vania на 23 Яну 2010, 21:09

ivip написа:Аз вече незнам какво да правя.Имах 6 работи поръчани от различни търговци в ebay в периода 12/12/09-14/12/09,дойдоха само 2,нито една няма tracking no.Стана вече месец и нещо и се чудя дали да почвам да си искам парите или да отида до пощата.Дали ще има с какво да ми помогнат там ?

Искате си парите/отваряте диспут в ПП/
В понеделник може да отидете до пощата,но диспута го отворете,винаги може да го затворите,ако дойде предмета Ви.
Аватар
Vania

Мнениеот Radex на 24 Яну 2010, 14:21

Здравейте! За да не отварям друга тема и във връзка с тази, искам да попитам през кои други междинни дестинации освен Русия преминават пратките от Хонг Конг. Имам в предвид, ако не открия пратка от Хонг Конг с тракинг номер в сайта на руските пощи, дали е минала през друга държава и евентуално проследяване през пощите на тази държава?
Radex

Следваща

Назад към Митници и Куриерски услуги