Хокн Конг-ска пратка започваща с CP

Кратки препоръки и инструкции

Мнениеот balsamatora на 18 Фев 2010, 11:49

Здравейте,
вчера поръчах от eBay високо платно (около 2 метра височина) навито на руло.

Днес изпращачът от Хонг Конг ми дава tracking number CPxxxxxxxxxHK
Досега съм получавал от Honk Kong пратки започващи предимно с RA , RR +9x + HK - регистрирани пратки.

Въпросът ми е какво представляват пратките започващи с CP и могат ли да се тракват, защото RR/RA могат да се тракват чак като пристигнат в България?

Още един въпрос - преди около година бях пазарувал от Китай и се бяхме разбрали да ми пратят стоката по EMS. Но от EMS са върнали стоката обратно на китаеца, защото не доставят до България. Това вярно ли е? Останал съм с впечатлението, че от Китай по EMS може да се праща само до най-големите страни.
balsamatora

Sponsor

Sponsor

Re: Хокн Конг-ска пратка започваща с CP

Мнениеот DjiN на 18 Фев 2010, 11:54

Може би това е колетна пратка вeче заради обема и затова е с различен код. С "R" според мен са писмовни, малки пакети и т.н.! С две думи различен тип пратка различен код. А EMS според мен няма причина да не пращат до България, но тук нека някой колега с личен опит да каже. На мен Китай не ми е любимото място за пазаруване :) .
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Мнениеот slavim на 19 Фев 2010, 01:50

Пратки започващи с CP са наистина за обемни пратки. Китайците непращат с EMS до България но може да ти го изпратят с DHL или UPS.
Раздавам покани за Lockerz.com - изпрате ми ЛС с вашия емайл
slavim

Мнениеот Stoyan на 28 Фев 2010, 04:51

И аз имам въпрос, свързан с Хонг Конгски пощи. Получих тракинг номер от продавача, но той няма никакви символи в началото и края, а е само 9 цифрен (017038163). Проверих го в сайта http://www.hkrpost.com/ излиза, че е изпратена стоката, чрез Air Mail, но защо всички тук говорят за 13 цифрени тракинг кодове, като явно тия букви са координатите на странат получател и вида на пакета или само гадая. Моле да ме просветите по този въпрос.
Stoyan

Мнениеот DjiN на 28 Фев 2010, 15:17

Не 13 цифри, а 13 знака (две букви -- 9 цифри -- две букви)! Първите две букви са вида на пратката, а последните страната изпращач!
Не помагам на неграмотни и арогантни потребители! Когато имате нужда от помощ трябва да знаете как да я поискате!!!
Аватар
DjiN

Назад към Митници и Куриерски услуги